Kviklån

Hvad er et kviklån – og hvad kræver det at få det?

Et kviklån er en fællesbetegnelse for den nye generation af hurtige lån der er blevet meget populære. Kviklån strækker sig fra forbrugslån du kan optage i dagligvareforretninger som Bilka, hele vejen til sms lån du kan optage, mens du venter på bussen.

Hele processen med at optage kviklån er blevet virkelig nemt. Det betyder desværre også at mange hvert år falder for fristelsen og optager lån de ikke har råd til at optage. Derfor er det vigtigt at du har styr på din økonomi når du står og overvejer at få optaget et kviklån.

Du må ALDRIG være opført i RKI hvis du ønsker et kviklån

De enkelte lånefirmaer har alle deres egne regler og bestemmelser for hvem de låner penge til og hvordan. Et fællestræk er dog at eventuelle låneansøgere til disse kviklån, aldrig må være opført i RKI. Det er set før at folk har kunnet låne penge på trods af en RKI registrering, men man kan jo så undre sig om det er en person der har styr på sin økonomi eller om det er et seriøst lånefirma.
RKI eller Ribers Kredit Information indeholder informationer om over 200.000 dårlige betalere og skulle du nogensinde ende der, er dine muligheder for noget som helst stærkt begrænsede.

Udbydere af kviklån er ligeglade hvad du skal bruge pengene til

Hvis man skal låne penge i banken slipper man ikke for at forklare sin bankrådgiver hvad pengene skal gå til. Det er en del af proceduren at din bankrådgiver skal undersøge om lånet er absolut essentielt. Bankerne er blevet mere og mere strikse med hvem de låner ud til på grund af den økonomiske krise. Dem der udbyder kviklån har ikke disse begrænsninger, de er fuldstændig ligeglade
med hvad du skal bruge pengene til. De vil blot vide om du kan betale dem tilbage igen, det er det hele.

Det er altså bare med at komme i gang med at ansøge om et kviklån.