Kan 18 årige få lån

Der er nok ikke mange unge mennesker på 17 år som ikke glæder sig vildt meget til de fylder 18 år. De bliver “rigtig voksne” og kan bestemme over deres eget liv. De bliver myndige, får stemmeret, kan tage kørekort og få bil. Men det kan også nemt går hen og blive meget dyrt. Og det er jo ikke sikkert man har sparet så mange penge op som man havde planlagt.

Kan man så låne penge?

Ja man kan godt låne penge som 18 årig.

Det billigste lån vil være et banklån. Har man et arbejde med en fornuftig indtægt, skulle det ikke være helt umuligt at få lån til foreksempel et kørekort. Hvorvidt banken vil kræve en kautionist  (en der betaler gælden hvis du ikke kan) er forskelligt fra bank til bank.

Er det en bil man ønsker, vil banken som regel tage pant i bilen og på den måde vil de være sikret deres penge hvis man ikke kan betale. Og det er jo ikke kun lånet der koster penge, man skal også huske forsikring, vægtafgift og benzin og på årsbasis er det en ret stor udgift.

Men kan man ikke få et banklån, vil lån over nettet være en mulighed. Men her skal man være forberedt på at komme til at betale meget mere tilbage en ved et banklån. Renterne er betydeligt større en i banken.

Bestemmer man sig for at låne via nettet, skal man undersøge markedet grundigt og ikke springe på det første man finder. Der kan være betydelig forskel på renter og afdrag, og da det er et lån der vil strække sig over nogle år, skal man være sikker på at økonomien kan bære denne udgift. Der gå sikkert ikke lang tid før man vil flytte hjemmefra og så skal der også være råd til husleje, el, varme, kost m.m. samtidigt med lånet man har.

Det bedste vil være at spare sammen så det man skal låne vil være minimalt.

 

Posted on by adminTD in Lån til unge wiki

Skriv en kommentar