Hvad er et ungdomslån

Et ungdomslån er som navnet antyder – lån til unge personer. Denne type lån kan man få mange steder. Nogle tilbyder lån når man er fyldt 18 år, andre kræver at det er 20 år, men det lidt forskelligt hvor aldersgrænsen går for at man ikke længere bliver betegnet som ung. Men det mest almindelige er indtil man er fyldt 25 år.

Desuden er der også et krav om at man ikke må være registreret i RKI som dårlig betaler.

Så er der også forskel på om man har en bank der låner ud til 18 årige eller om man låner via en af de mange der findes på nettet. Låner man i en bank, er det mest almindelige at man skal oplyse hvad pengene skal bruges til, da banken gerne vil have pant i det man køber for at sikre deres penge.

Låner man over nettet, er der ingen der spørger om hvad man skal bruge pengene til, men enkelte lånudbydere vil dog have pant i f.eks hus/lejlighed hvis lånet er over f.eks 20.000,- kr, andre kræver ikke stille med pant.

Hvor meget kan man så låne?

Det svinger lidt afhængig af hvor man søger, men nogle tilbyder helt op til 50.000,- kr

Skal de have nogen dokumentation?

Også her er der forskel på hvad de forskellige lånudbydere kræver, men man skal påregne at de kræver lønseddel, samt bevis for at man er den man udgiver sig for at være, eventuelt kørekort, pas eller andet.

Man det er dog vigtigt at man undersøger markedet grundigt inden man låner penge, samtidig med at man også skal huske at have råd til det beløb hver måned der skal betales tilbage, måske flere år frem i tiden.

 

 

Posted on by adminTD in Lån til unge wiki

Skriv en kommentar